Re: Openstack-ODL integration issues in stable/kilo + Lithium 0.3.0


Ravi Shankar S
 

++Venkat

 

From: Dhiraviam, Natarajan
Sent: Thursday, July 09, 2015 11:56 AM
To: Flavio Fernandes <ffernand@...> (ffernand@...); Sam Hague; Anumala, Mohnish; ovsdb-dev@...; neutron-dev@...
Cc: Sabapathy, Ravi
Subject: Openstack-ODL integration issues in stable/kilo + Lithium 0.3.0

 

Hi Flavio, Sam & All,

 

            We were testing latest neutron/lithium odl / stable kilo devstack combo in all-in-one mode few days back, using modified Flavio’s vagrant setup (http://www.flaviof.com/blog/work/how-to-odl-with-openstack-part1.html) we faced below issues(?).

 

 

1.      on stacking - unstacking - stacking (with manager set appropriately), br-int is *NOT* getting created consistently

2.      Even times when br-int was successfully created, OpenFlow connection to controller from ovswitch on control node is not setup consistently.

 

Anybody else faced similar issues ?

 

      We created br-int / OF connection to ODL on port 6653 manually in above cases and could see that the default pipelines flows are getting programmed both on the control & compute node, however vxlan tunnel weren’t getting created and we programmed it manually in the ovs. However ping from Tenant1-VM1 on control node to Tenant1-VM2 of compute node fails. Compute node has received the broadcast ARP request and sends it out to the Tenant1-VM2 as well. However the tenant is not responding back to the ARP request. Unfortunately we aren’t able to dump / analyze  packets on the Tenant1-VM2...

 

Tenant / VM definitions are WRT below diagram.

topology

 

Regards

Natarajan & Ravi

 

Join z.archive.ovsdb-dev@lists.opendaylight.org to automatically receive all group messages.